Oorsprong van BLANCKE S.P.O.R.T.S.

 

Shomani Maurice Blancke (1931-2012), was een Zaalmeester met ruim 40 jaar ervaring! Alles begon tijdens zijn muzikale tournee in Frankrijk – samen met zijn broer Burt Blancke. Samen vormden zij de rock n roll band “Burt Blanca & The King Creoles”

Maurice Blancke kreeg toen de gelegenheid ingewijd te worden door een van de grootste karateka van zijn tijd. In de ban van deze kunstvorm, toen nieuw in Europa, besliste hij zijn inwijding te verlengen. Het werd een passie!

Na een bezoek te Japan, Okinawa (mede aan de oorsprong van de sport), verbeterde hij zich in landen als Engeland, Duitsland en Frankrijk. Door zijn jarenlange ervaring en het bereiken van de 9de Dan was hij in staat anderen advies te geven om hun vaardigheden te verbeteren.

Hedwig Blancke, zoon van Maurice, die van kinds af deze gevechtskunst uitoefent, zet de geschiedenis van zijn vader verder!. Hedwig Blancke, 3de Dan, heeft zich hoofdzakelijk toegespits op het beoefenen van de techniek van de Karate-Do; wat een goede leermeester van hem maakt!

In 2013 richtte Hedwig ‘BLANCKE SPORTS’ op en is ondertussen gevestigd op verschillende locaties in Vlaams Brabant en Oost-Vlaanderen.

Ondertussen in Blancke Sports uitgegroeid tot een hechte club en is toegankelijk voor iedereen!

In 2015 kreeg Blancke Sports een nieuwe dimensie en ontstond Blancke Hedwig and S.P.O.R.T.S !!! Dit maakt van Hedwig en zijn team tot wat ze nu zijn:

Spirit and Power for One body in Rest and Trust can make you Strong!!!